Angelina
Znamení

10 myšlenek životního bojovníka Stephena Hawkinga

Jsou to tři roky, co odešel. Britský teoretický fyzik s pohnutým osudem měl 76 let, přitom podle prognóz lékařů se neměl dožít ani pětadvaceti. Po svých 21. narozeninách bez zjevné příčiny ztratil rovnováhu na schodech, rozbil si hlavu a lékaři mu objevili počátky ALS – amyotrofické laterální sklerózy. Jakmile napadne nervový systém, rozvíjí se do postupného ochrnutí celého těla. Mladý Stephen měl před svatbou, ale lékaři mu dali maximálně tři roky života…

Vždy jsem si kladl otázku: Mýlili se, nebo se Stephen sám postaral o změnu svého osudu? Další více než půlstoletí se sice pohyboval na vozíčku a s okolím komunikoval pomocí speciálního počítače. Ale hlava zůstala rychlá. Byl totiž přesvědčen, že když už nemůže udržet silné tělo, udrží ho při životě silný duch. A měl pravdu.

 

  1. „Ať se život zdá sebesložitější, vždycky zůstává něco, co můžeme dokázat a v čem můžeme uspět. To, jestli se člověk vzdá, nezáleží na okolnostech, ale jen na něm samotném.
  2. „Každý jsme nedokonalý, a je to dobře. Bez nedokonalosti bychom já ani Vy nemohli existovat. Bez nedokonalosti by náš život neměl smysl. Nebyly by v něm hořké pocity, když selháváme, ale pak ani sladké pocity, když uspějeme. Selhání je to, co dělá následný úspěch sladším.
  3. „Miluji samotu. Člověk, který se utiší, má nejhlasitější myšlenky.
  4. „Vnitřní štěstí je schopnost přizpůsobit se změně.
  5. „Nezlobím se na nemoc, naopak jsem jí vděčný. Učinila mě zvídavějším. Víc než kdy předtím jsem se začal zajímat o fyziku, biologii, vesmír, filozofii, účel našeho života i to, kam všichni směřujeme z hlediska příští destinace.
  6. „Ačkoli lidé jsou různí, všichni máme jednu společnou schopnost. Tím darem je lidská přirozenost, díky které si zvykneme na jakoukoli komplikaci a dokážeme pak přežít. Můj vzkaz ostatním handicapovaným lidem proto zní: Soustřeďte se na to, co Váš handicap umožňuje, a nelitujte toho, co Váš handicap znemožňuje. Jste-li jako já lidé s vypnutým tělem, zapněte mysl. Vnitřní svět ducha je nádherný.
  7. „Proč jsem tu stále, i když mi lékaři prorokovali jen dva, tři roky života? Nejspíš nemají smysl pro humor. Pozitivní mysl nabíjí člověka energií a energie je život. Základem pozitivní mysli je přitom smysl pro humor. Zdravý duch je důležitější než zdravé tělo. Já jsem živým důkazem.
  8. „Když mi bylo jednadvacet let a ležel jsem v nemocnici s rozbitou hlavou a tím strašným ortelem, moje očekávání směrem k životu se snížila na nulu. Zní to depresivně, ale ve skutečnosti to byl nejpozitivnější obrat v mém životě. Každý další den pro mě byl totiž bonus. Vděčným mě udělalo už pouhé ranní probuzení.
  9. „Největším nepřítelem lidského štěstí není neštěstí, ale iluze štěstí – namlouvání si, že jsem šťastný, pokud tomu tak není. Není žádnou hanbou přiznat si: Teď mi není fajn. Teď bojuji s problémem. Teď překonávám překážku. Teď cítím bolest. Teď mám hořké období. Protože úplně stejně to funguje i opačně. Kdo k sobě není upřímný v dobách neštěstí, není schopen následně ocenit dobu štěstí. Žije v režimu falše, přetvářky, lži a strachu, což znamená, že v dobách štěstí bude zase hledat důvody, proč to sladké období nevydrží dlouho. Učme se být naprosto nešťastní i naprosto šťastní. Život by nebyl sladký, kdyby někdy nebyl hořký.
  10. „I když se nemohu pohnout a musím mluvit přes počítač, neznamená to, že ve svém nitru nemohu být šťastný, zamilovaný, veselý a těšící se. Dokud se člověk má na co těšit, život má smysl a je pro co žít.“                                                  Auto článku : Petr Jasanova

 Nechte si zjistit, co by Vás bavilo a jaké je Vaše poslání pomoc Numerologického nebo Astrologického náhledu do Vašeho nitra.

Pokud to chcete prokonzultovat osobně či po skypu, tak se na Vás budu těšit v mém novém ateliéru v j. Čechách.

  Vaše Angelina

Semináře

Konzultace osobní či online

Online - čas i den dle domluvy


Dárek

Dárkové poukazy

Chcete jedinečný dárek pro své blízké? Kupte si dárkový kupon


Dárek

Záruka Vaší spokojenosti

Pokud nebudete spokojeni s mými službami, vrátím Vám peníze.

Líbil se Vám můj článek? Sdílejte ho s ostatními