Angelina
Znamení

Co je to žárlivost?

Zažili jste ji z vlastní zkušenosti nebo jste se o ní doslechli jenom z povídání? Je to časté téma dnešní doby. Pro někoho je to fráze a pro někoho hrůzná osobní zkušenostve vztazích.

 

Kolik vztahů prochází touto vzájemnou proměnou v závislosti mít toho druhého jen sobecky pro sebe a mít nad ním kontrolu každou minutu? Stalo se Vám, že Vám partner četl zprávy v mobilu, prohledával kabelku či oblečení? Hranice zdravého žárlení je hodně tenká a je nutné tuto vlastnost rozeznat hned v počátku.

Jak vzniká?

Hlavním spouštěčem v dětství je Láska v rodině. Pokud se dítěti lásky moc nedostávalo, v dospělosti ji najde ve svém partnerovi, tu, po které touží a začne se o ni bát. Strach ho ovládne natolik, že partnera začne kontrolovat v denním životě. Pokud nepřistoupí na jeho hru, z klidného vztahu začne vznikat noční můra.

Žárlivý muž sedí vedle plakající ženy a opodál stojí jiná ženaČím se vyznačuje?

Hlavním pojítkem nedůvěry k tomu druhému a nedostatkem vlastní hodnoty.

Začnu partnerovi nedůvěřovat potom, co zjistím, že mi lhal.

Další nedůvěra je, že jsem partnerovi nevěrný a podezřívám i jeho z nevěry.

Pokud jeden z partnerů byl nevěrný, druhý partner bude po této zkušenosti ještě více žárlit nebo odejde ze vztahu.

Strach, že budu opuštěn po časté komunikaci a srovnávání s bývalými partnery. To nemají muži rádi. Chtějí být ve vztahu vždy jedineční a první atd. Nesnesou, že by byli druzí nebo by se někým museli dělit.

Jak zapracovat na řešení problému?

Důležité ve vztahu je budovat zdravou sebedůvěru, být upřímní a trpělivý. To jsou pevné základy pro trvalý vztah, který jen tak nic nezbortí.

Naučit se mluvit pravdu, komunikovat a odpovídat tomu druhému na otázky. Mlčení jen prohlubuje partnerovu nedůvěru a zvyšuje jeho pochybnosti. Naopak citlivost a otevřenost říci partnerovi plně, co máte na srdci, Vás k sobě ještě více přiblíží.

Nebojte se mluvit otevřeně o svých pocitech, snech, plánech a i touhy po milování. Ženy mají odpradávna potlačený chtíč, tak se nebojte říci partnerovi, že máte chuť se právě teď milovat. Uvidíte, že to partner náležitě ocení i v případě, že to bude obráceně.

Pokud nechcete Vašeho partnera ztratit, je nutné se naučit odpouštět, nic nevyčítat a začít žít opět z přítomnosti. Vše si v klidu vyříkejte, udělejte v mysli pomyslnou tlustou čáru za minulostí, začněte znova. Uvidíte, že bude lépe.

Pokud byste se na toto téma chtěli podívat do hloubky a jednou provždy nad tím vyhrát, zvu Vás na můj zajímavý seminář ,,Šťastné vztahy´´.

 

 

Semináře

Konzultace osobně či online

Online - čas i den dle domluvy


Dárek

Dárkové poukazy

Chcete jedinečný dárek pro své blízké? Kupte si dárkový kupon


Dárek

Záruka Vaší spokojenosti

Pokud nebudete spokojeni s mými službami, vrátím Vám peníze.

Líbil se Vám můj článek? Sdílejte ho s ostatními