Angelina
Znamení

Jak rozpoznat psychopata při prvním setkání č. 1

Stalo se Vám někdy, že jste se s některým člověkem nedokázali vůbec dohodnout?  Neustále Vám měnil termíny setkání, lhal a vymlouval se? Chvíli Vám naslouchal a pak si opět on určil svá pravidla, které musíte respektovat?

Práce s takovým člověkem je velmi náročná, byť nemožná. A co pak, když jste s tímto člověkem ve vztahu? Dám Vám jednoduchý návod,  jak ho poznat a co nejdříve s ním ukončit komunikaci.

Co to je vlastně za člověka?

Jedná se o manipulativního člověka bez kousky citu, který cíleně ubližuje a provokuje okolí. Dokáže si jít tvrdě za svým cílem a použít jakékoliv zbraně. Hlavně pokud mu jde o sex a peníze. Je schopen čehokoliv a často nemá daleko k fyzickému ublížení. Jak s Vámi vztah začne, tak i rychle ukončí.

1) Lže a vymlouvá se

Jako jeden z největších zlozvyků jsou jeho neustálé výmluvy. Co vše musel před Vámi zařídit, a proto se Vám vůbec neozval, ani nenapsal. Rád se vymlouvá na někoho z rodiny a rád dramatizuje okolnosti. Postupně si Vás vycvičí tak, že budete ještě děkovat za jeho podprůměrné chování a uleví se Vám, když to jednou dopadne. Neusínejte na vavřínech. Tento člověk se nezmění. Příště se to bude opět opakovat.

2) Neposlouchá Vás a stojí si za svém

Poslouchá Vás jen, aby se neřeklo. Jeho myšlení je přeprogramované na to, co on si chce myslet. Vaše názory ve vztahu ho vůbec nezajímají. Jede podle sebe. Jediné, co ho zajímá jsou jeho vlastní výhody, než na to, co chcete Vy. Když mu něco vyčítáte, jako by ho se to netýkalo a komunikaci rychle stočí schválně jiným směrem, kde se začne chválit, jak je dobrý a co mu vychází. Většinou jde o finance, sport a jeho koníčky.

3) Rád se baví o povrchních věcech

Téma jeho rozhovoru se často týká oblečení, fitness a co se mu líbí. On sám se o své tělo patřičně stará, a to stejné očekává od Vás, jinak Vás ve vztahu rychle vymění. Podle toho, co chce slyšet, tak se na to při konverzaci zaměří. Je mu jedno, zda jste v práci či u rodičů. Zajímá ho, jaké máte na sobě oblečení a spodní prádlo ho dokáže náležitě rozpálit. Jeho slovní rozkazy Vás dostanou do rozpaků a chvílemi budete jen nevěřícně kroutit hlavou, co všechno řeší.

4) Jako by měl více osobností

Při rozhovoru je zdánlivě přívětivý, pak jakoby z ledu, následně přejde do vypočítavosti, úlisnosti a pak si hraje na dětskou nevinnost. Jakmile se začnete chovat, že mu na jeho manipulaci neskočíte, náhle se obrátí a začne se omlouvat a lichotit Vám. Když to nefunguje, ihned otáčí rozhovor na věci týkající se Vás, aby měl opět čas znovu začít s další manipulací.

5) Jeho hlas je chvílemi milý jen do té doby, než Vás dostane, kam chce

Jeho hlas je přívětivý a milý v době, kdy si Vás omotává svým zájmem a šarmem, který má na rozdávání. Pokud Vás dostane, kam chce a nabaží se Vás, tak pak poznáte jeho skutečnou pravou tvář. Začne být nepříčetný, cholerický a nemá daleko k fyzickému napadení. Nejlepší obrana je útěk. Nemá smysl se s ním hádat. Jenom přidáváte další polínko do ohně.

Až na Vás příště někdo začne zkoušet tuto taktiku, nenechte se do toho vtáhnout a raději ihned odejděte.

Psychopat si nezaslouží ani sekundu Vašeho času.

Pokud byste se chtěli podívat do hloubky všem vztahům, zvu Vás na můj zajímavý seminář ,,Šťastné vztahy´´.

Semináře

Konzultace osobní či online

Online - čas i den dle domluvy


Dárek

Dárkové poukazy

Chcete jedinečný dárek pro své blízké? Kupte si dárkový kupon


Dárek

Záruka Vaší spokojenosti

Pokud nebudete spokojeni s mými službami, vrátím Vám peníze.

Líbil se Vám můj článek? Sdílejte ho s ostatními